top of page
Vyhledat

POLSKÉ GOTICKÉ HRADY

Aktualizováno: 8. 8. 2023




Před námi je další cesta, a to putování po polských gotickýc hradech.


Itinerář bude následující:


  • GNIEW

  • GDAŇSK

  • LEBA

  • KWIDZYN

  • MALBORK

  • LIDZBARK WARMINSKI

  • RYN

  • OLSZTYN

  • NIDZICA


PROČ‌ POLSKÉ HRADY?‌ ‌


Tato cesta nebyl můj spontánní nápad ani můj plán. Tohle byla neodolatelná pracovní nabídka v rámci propagace česko polského cestovního ruchu, na kterou nešlo reagovat jinak než ANO!


Děkuji za neuvěřitelnou nabídku poznat kus Polska a gotických dějin, bylo to boží! Kromě precizního itineráře zahrnujícího plejádu nádherných gotických hradů propojených úžasným zážitkovým ubytováním a skvělou gastronomickou mapou jsem si užila nad plán i Gdaňsk, polské moře a Mazurská jezera, čímž se celý itinerář navždy vryl do mého srdce a tuto cestu bych opravdu doporučila všem.


Jedinou pracovní “povinností” byla návštěva hradů, které mě od dětství fascinují a lákají do svých útrob a dvě věty v tomto cestopisu:


Studijní pobyt a článek jsou součástí projektu „Objevte skryté poklady turistických a cestovatelských perel“ spolufinancovaného vládami České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska prostřednictvím Visegrádských grantů z Mezinárodního visegrádského fondu.

Posláním fondu je propagovat myšlenku udržitelné regionální spolupráce ve střední Evropě.


Wizyta studyjna oraz artykuł są działaniem projektu „Odkryj ukryte skarby pereł turystycznych i podróżniczych” współfinansowanego przez rządy Czech, Węgier, Polski i Słowacji poprzez Granty Wyszehradzkie z Międzynarodowego Funduszu Wyszehradzkiego. Misją funduszu jest promowanie idei zrównoważonej współpracy regionalnej w Europie Środkowej.


Kompletní postování bylo zcela mojí subjektivní recenzí bez jakéhokoliv zadání, čehož si vážím ze všeho nejvíc. Děkuji za možnost krásy Polska propagovat a doufám, že pro každého, kdo posty a tento cestopis budou číst, budou inspirací. Polsko je neskutečná studna památek, krásné přírody, výborné kuchyně, ale především studna dostupná časově i cenově.


Tahle cesta pro mě ani na vteřinu nebyla práce, ale obrovská radost s milionem úžasného hýčkání po stránce ubytování i gastronomie.


857 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page